Home Coșul Contact Intră în contul tău Inregistrare cont nou
Articole despre nutritie naturala

Aditivii alimentari. Lista E-urilor periculoase

Desi Dumnezeu a dat omului tot ceea ce acesta are nevoie pentru a trai in pace si bucurie in aceasta lume, el, omul, a considerat de cuviinta ca lucrurile sunt prea simple pentru a nu le complica. Si astfel, cel putin in domeniul alimentatiei, a inceput sa aduca asa numite "imbunatatiri", de fapt complicatii de care nu avea nevoie. Incetul cu incetul insa, aceste complicatii au inceput sa se rasfranga asupra starii lui de sanatate, intr-un mod nu tocmai fericit.

În graba şi lipsa de interes faţă de o alimentaţie de calitate, foarte mulţi oameni se mulţumesc cu: alimentaţia cantitativă, estetică, ambalată frumos, colorată cât mai apetisant, aromatizată, conservată cât mai bine, sărată, pasteurizată, rafinată (dacă se poate chiar şi de două ori), prăjită în teflon, fiartă sub presiune şi încalzită la microunde. La toate acestea se adaugă fuga permanentă, programul de lucru prelungit, stresul şi dizarmonia din colectivele sau locurile unde servim masa (în cel mai rău caz mâncăm pe stradă sau în autobuz) şi frica permanenta pentru ceea ce mâncăm, datorată întâmplărilor şi ştirilor din mass-media.

La aceasta oră, este ştiut că mulţi dintre aditivii alimentari (conservanţi, emulgatori, coloranţi etc.) utilizaţi la pregătirea mezelurilor, alimentelor preambalate sau semi-preparate, sunt cancerigeni. Acelaşi lucru se ştie şi despre unele îngrăşăminte chimice şi pesticide folosite la cultivarea legumelor, fructelor şi zarzavaturilor pe care le cumpărăm, chiar şi din piaţă. Acest fapt ar trebui să constituie un semnal de alarmă, pentru că consumăm zilnic mari cantităţi de produse cancerigene. Nu este de mirare, că unii dintre noi ne îmbolnăvim de aceasta maladie necruţătoare sau de multe alte afecţiuni cauzate de o alimentaţie haotică.

Multe chimicale au fost considerate până în prezent netoxice, s-au făcut destui bani din comercializarea lor iar acum s-au răzgândit (probabil a luat-o razna medicina şi chimia). Odată cu aflarea unor date suplimentare despre acţiunea lor în organism, ele sunt descoperite acum ca fiind foarte dăunătoare, şi chiar cancerigene. Pentru bolnavii de cancer sau cei cu vitalitatea scăzută, precauţiile trebuiesc mărite, deoarece organismul lor a pierdut o mare parte din capacitatea de-a se autoregla şi apăra. Printr-o alimentaţie naturală, fără tratament termic şi alte torturi alimentare specificate mai sus, s-a demonstrat că organismul este mult mai adaptat la o viaţă sănătoasă. Exemplele sunt multe, cine a avut urechile şi ochii deschişi, deja ştie; însă mai e nevoie şi de înţelegere, practică, verificare şi continuitate. Pare simplu, dar mentalitatea, egoismul, tradiţia, obişnuinţa, lenea, plafonarea, lipsa de responsabilitate şi banii altora sunt împotriva vieţii.

La ora actuala e foarte greu sa mai gasesti produse naturale la indemana. In schimb, magazinele sunt pline de tot felul de "delicii" artificiale care de fapt nu fac decat deservicii celor ce le consuma. Aceste produse contin tot felul de substante sintetice, care au un cost de productie mult mai ieftin decat produsele naturale dar care mai devreme sau mai tarziu imbolnavesc organismul. Printre aceste substante se numara cele care pe etichetele produselor apar sub aceasta forma: E145, E386, E263.

Un semnal de alarma in acest sens a fost tras de Clinica de Oncologie Infantila din Dusseldorf care, facand cercetari asupra acestor substante, a ajuns la urmatoarele concluzii:

Adaosuri nepericuloase (deocamdata):
E100, E101, E103, E105, E111, E121, E126, E130, E132, E140, E170,
E150, E160, E163, E174, E175, E236, E237, E238, E260, E262, E263,
E200, E203, E270, E290, E300, E301, E303, E322, E331, E382, E280,
E282, E305, E309, E413, E414, E480, E408, E471, E472, E332, E337,
E420, E422.

Adaosuri suspecte: E125, E141, E150, E171, E173, E240, E241, E477.

Adaosuri periculoase: E102, E110, E120, E124 (colorant roz).

Adaosuri toxice care provoaca:
Boli intestinale: E220, E221, E222, E223, E224;
Tulburari de digestie: E338, E339, E340, E341, E450, E461, E463,E465, E466, E467;
Boli dermatologice: E230, E231, E232, E233;
Eliminare de vitamina B12: E200;
Boli neurologice: E311, E312;
Boli ale aparatului bucal: E330 (acid citric/sare de lamaie = cel mai periculos adaos cancerigen).

Adaosuri care deregleaza metabolismul colesterolului: E321, E320 (antioxidant din margarina).

Adaosuri cancerigene: E131, E141, E211, E213, E214, E215, E216, E217, E239, E123
(foarte cancerigene, au fost interzise deja in SUA si tarile ex-URSS).

Adaosuri de evitat: E123, E110 (in frisca Kraft), E102 (Pudding de vanilie), E110 (colorant alimentar).
Va rugam sa evitati cumpararea produselor care contin aceste substante sau care contin glutamat de sodiu E621 (este interzis in Europa si se gaseste adeseori in supele concentrate: Gallina Blanca, Maggi, Knorr, Vegeta) - mai multe despre glutamatul de sodiu.

Cercetatorii americani (Mark D. Gold, Phillys, Bilch) considera ca aspartamul (E951) - mai multe despre aspartam - este raspunzator de circa 90 de simptome. Vinurile limpezite cu filtre amiant (continând fibre de silicat) sunt cancerigene (pe plaman si tubul digestiv) si procedeul este interzis în unele tari.

descarca informatii suplimentare despre aditivii alimentari

Creat de DreamStyler - Servicii Web pentru micii intreprinzatoriCopyright © 2007 DreamStyler - Servicii Web S.R.L.
Condiții de utilizare | Politica de confidențialitate
 

situri partenere | sirop artar | produse naturiste | cafea ecologica | zahar brun | produse ecologice