3 aperitive speciale pentru mese festive

3 aperitive speciale pentru mese festive

Fie ca vorbim despre o masa formala pentru invitatii tai, de o petrecere intre prieteni sau o masa de sarbatori, de la mesele festive nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma aperitivele. Acestea sunt servite intotdeauna inaintea mesei si trebuie sa fie gustoase si nu atat de consistente. Pot fi servite aperitive chiar si fara sa fie urmate de o masa propriu-zisa, asa cum se intampla in cazul receptiilor sau petrecerilor de tip cocktail. 

Si cum ocaziile cu care se servesc aperitive sunt unele festive, si aperitivele trebuie sa se ridice la rangul de „festiv”, atat prin gust, cat si printr-un aspect deosebit. Vestea buna este ca retetele de aperitive festive sunt aproape infinite si ca in gastronomia internationala exista cele mai diverse asocieri culinare, ceea ce ne determina astazi sa te inspiram cu cateva dintre cele mai delicioase aperitive. Iata ce aperitive speciale pot fi servite la mesele festive! 

    1. Chiftelute glazurate cu sos de portocale

    O idee de aperitiv special, care va incanta cu siguranta toti invitatii de la o masa festiva este cea de chiftele glazurate cu sos de portocale. Deja suna delicios, nu-i asa? Si mai delicios suna modul de preparare! Si mai este si simplu, pe deasupra. Iata cum pot fi preparate aceste aperitive calde cu carne! 

    Ingrediente 

    • 20 de chiftele din carne de vita; 

    • 1 borcan de marmelada de portocale; 

    • ¼ cana de suc de portocale; 

    • 3 cepe verzi tocate marunt; 

    • 1 ardei jalapeno maruntit.  

    Mod de preparare

    Prepara chiftelele conform instructiunile de pe ambalaj. Intr-o cratita mica, incalzeste marmelada, sucul de portocale si jumatate din cantitatea de ceapa verde si jalapeno. Pune chiftelele in boluri si toarna pe deasupra glazura preparata, amestecand usor. Orneaza bolurile cu ceapa verde ramasa si vei avea pe masa un aperitiv senzational! 

      2. Sandwich-uri din biscuiti cu sunca si branza 

      O alta idee interesanta de aperitiv este si cea de sandwich-uri pe baza de biscuiti, sunca si branza. Aceste mici aperitive se vor potrivi oricarui eveniment si vor face deliciul invitatilor. Iata cum le poti prepara!  

      Ingrediente 

      • 4 pachete de biscuiti; 

      • ¼ cana de mustar stone-ground; 

      • ½ cana de unt topit; 

        6 pasi importanti pentru a-ti schimba stilul de viata Te-ar putea interesa si: 6 pasi importanti pentru a-ti schimba stilul de viata
      • ¼ cana de ceapa verde tocata; 

      • ¼ cana de maioneza; 

      • ½ cana de mustar stone-ground;

      • ¼ cana de miere; 

      • 10 felii groase de sunca, taiate pe sferturi; 

      • 10 felii de branza elvetiana, taiate pe sferturi; 

      • 20 de masline fara samburi; 

      • 40 de scobitori. 

      Mod de preparare

      Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie biscuitii pe jumatate si aseaza-i pe hartii de copt, apoi unge biscuitii cu pasta de mustar. Coace-i pentru 8-10 minute, pana se rumenesc. Amesteca untul si ceapa verde, apoi mixeaza intr-un castron separat mustarul, maioneza si mierea. Unge jumatate din biscuitii rumeniti cu amestecul de unt si ceapa, apoi acopera-i cu sunca si branza. Adauga apoi si celelalte jumatati de biscuiti, formand mini sandwich-uri. Aseaza cate o maslina pe fiecare scobitoare apoi infige scobitorile in sandwich-uri. Asta a fost tot!   

        3. Oua umplute cu pate de ficat si maioneza 

        Ce ai spune de cateva  oua umplute cu pate servite ca aperitiv? Noi spunem ca este un aperitiv deosebit, menit sa rasfete papilele gustative invitatilor. Iata cat de simplu se poate pregati!

        Ingrediente 

        • 5 oua fierte; 

        • 1 cutie de pateu; 

        • 2 linguri de maioneza; 

        • 2 linguri de mustar; 

        • Bucatele de ardei gras si marar pentru decor. 

        Mod de preparare

        Pentru inceput se vor fierbe ouale. Odata fierte si racite, ouale se vor taia pe jumatate, se vor indeparta galbenusurile si se vor faramita intr-un bol cu o furculita. Peste ele se vor adauga pateul, maioneza si mustarul. Mixeaza-le pana obtii o compozitie omogena. Asezoneaza cu sare si piper, apoi umple jumatatile de ou cu acest amestec. Daca doresti un aspect inedit al oualor, poti alege sa le decorezi cu un strat extra de maioneza, bucati de ardei rosu gras si marar din belsug. 

        Pregateste si tu aceste retete de aperitive pentru mesele festive si cu siguranta vei lasa invitatilor cea mai buna impresie. Nu numai ca vor fi de-a dreptul savuroase, insa vor impresiona si prin aspectul lor inedit! 



        0,00 (0 voturi)

        Nu sunt Comentarii la 3 aperitive speciale pentru mese festive

        Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

        ×