Folosirea paturilor de spital la domiciliu: Ce avantaje îți oferă?

Folosirea paturilor de spital la domiciliu: Ce avantaje îți oferă?

Înaintarea în vârstă poate fi o provocare pentru persoanele imobilizate și cele cu dificultăți de deplasare. De aceea, este necesară adaptarea locuinței la nevoile lor, astfel încât să le poți asigura o îngrijire corespunzătoare și confortul de care au nevoie.

Înaintarea în vârstă poate fi o provocare pentru persoanele imobilizate și cele cu dificultăți de deplasare. De aceea, este necesară adaptarea locuinței la nevoile lor, astfel încât să le poți asigura o îngrijire corespunzătoare și confortul de care au nevoie.

Patul medical este unul dintre cele mai importante obiecte de mobilier medical pe care le poți utiliza acasă pentru pacienții cu nevoi speciale de îngrijire. Acesta este echipat cu funcții moderne, prin care este asigurat confortul pacientului și al îngrijitorului, deopotrivă.

Iată ce avantaje îți oferă utilizarea unui pat de spital la domiciliu:

  • Confort sporit 

Deși confortul pacientului este crucial, nu poate fi neglijat nici cel al îngrijitorului. De aceea, atunci când folosești un pat de spital, ușurezi sarcinile persoanelor îngrijitoare, prin funcțiile acestuia.

Ca atare, cu un pat de spital, poți ridica și coborî pacientul mult mai ușor. După cum arată Departamentul de Statistică al Muncii din SUA, îngrijitorii prezintă un risc mult mai ridicat de a suferi de leziuni musculo-scheletale, în comparație cu angajații din alt sector de activitate.

  • Mențin siguranța pacienților

Paturile de spital sunt echipate cu balustrade laterale, care sunt reglabile și astfel mențin siguranța pacienților.

Remedii la domiciliu care va pot ajuta in cazul unei entorse Te-ar putea interesa si: Remedii la domiciliu care va pot ajuta in cazul unei entorse

Balustradele au rolul de a proteja pacienții de căderile accidentale, ce prezintă un factor de risc pentru apariția fracturilor și a complicațiilor. În plus, este asigurat confortul pacientului, datorită faptului că întregul pat poate fi ajustat în funcție de nevoile acestuia.

Prin urmare, atât înălțimea patului, cât și poziționarea capului sau a picioarelor pot fi ajustate, chiar de către pacient.

  •   Mobilitate ridicată

Dacă un pat obișnuit este fix și dificil de mutat, cel de spital este echipat cu roți, astfel încât poate fi ușor deplasat dintr-o încăpere în alta.

În plus, un pat de spital este adaptabil la nevoile pacientului, asigurându-i confortul atunci când mănâncă sau își ia medicamentele.

  •  Întreținere oșoară și durabilitate ridicată

Un alt avantaj oferit de patul de spital este ușurința cu care se poate curăța. Petele care sunt inevitabile atunci când îngrijești un senior pot fi ușor îndepărtate, prin simpla spălare și curățare a husei patului.

Totodată, acesta are o durabilitate ridicată, fiind conceput să reziste la o utilizare îndelungată.

Dacă ești în situația de a îngriji o persoană imobilizată, ia în considerare folosirea unui pat de spital, dar și a unor consumabile medicale. Acestea îți permit să oferi o îngrijire corespunzătoare de acasă, asigurând atât confortul tău, cât și al pacientului. 

Articol redactat de Campaigns.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Folosirea paturilor de spital la domiciliu: Ce avantaje îți oferă?

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×