Remedii la domiciliu care va pot ajuta in cazul unei entorse

Remedii la domiciliu care va pot ajuta in cazul unei entorse

Toata lumea, la un moment dat in viata noastra, mai ales in copilarie, cand viata noastra de zi cu zi consta in a ne juca, a suferi o entorsa a incheieturii mainii sau, mai frecvent, cunoscuta printre noi sub denumirea de o incheietura deschisa. Desi in majoritatea cazurilor, fiind o durere pe care o putem suferi in mod regulat, nu ii acordam prea multa atentie si nu ii acordam ingrijirea de care are nevoie, desi ar trebui sa tinem cont de aceasta durere.

Entorsa apare atunci cand ligamentele din zona sunt intinse excesiv si provoaca dureri care pot varia de la dureri usoare la severe, in cele mai severe cazuri. Exista multe exercitii care ne pun incheietura mainii in pericol de a suferi o entorsa, asa ca trebuie sa fim foarte atenti sa nu facem miscari si intoarceri bruste sau exagerate ale incheieturii.

Cel mai bun lucru odata ce avem incheietura mainii deschisa este sa imobilizam mana in cel mai greu mod posibil si sa incercam sa nu facem prea mult efort cu mana deteriorata, deoarece acest lucru se poate agrava si vine un moment in care declanseaza o accidentare mai grava, ceea ce poate nici macar sa nu aiba un leac.

Entorsa apare atunci cand ligamentele din zona sunt intinse intr-un mod exagerat.

Cauzele entorsei

Sunt multe motive pentru care putem suferi de o entorsa la incheietura mainii, dar exista doua care sunt foarte frecvente si care in majoritatea cazurilor sunt cauza: caderile si ranile. Cand cadem la pamant, primul lucru pe care il punem pentru a opri lovitura sunt mainile noastre, tocmai in acest moment apare hiperextensia ligamentelor incheieturii mainii si se creeaza entorsa.

Loviturile sau traumatismele sunt, de asemenea, foarte frecvente printre cauzele entorsei deoarece, fiind o zona foarte sensibila, de indata ce exercitam presiune sau o lovitura neasteptata asupra acesteia, se formeaza o entorsa. Trebuie sa fim foarte atenti, deoarece mainile sunt o parte a corpului pe care o folosim in mod constant si ca atunci cand suferim de o incheietura despicata este atunci cand ne dam seama cat de importante sunt in viata noastra de zi cu zi. De aceea, recuperarea amplitudinii de miscare in cel mai scurt timp posibil ne poate ajuta sa ducem o viata mult mai usoara si mai fericita.

Colesterol ridicat? Acestea sunt alimentele pe care ar trebuie sa le scoateti din dieta dvs. Te-ar putea interesa si: Colesterol ridicat? Acestea sunt alimentele pe care ar trebuie sa le scoateti din dieta dvs.

Remedii la domiciliu pentru combaterea entorsei

Primul lucru pe care ar trebui sa-l facem dupa ce ne-am ranit incheietura mainii si suferim de o incheietura deschisa este sa aplicam frig pe ea. Cu acest remediu la domiciliu ceea ce vom evita este ca acesta sa se inflameze, sa apara vanatai si sa reduca durerea cauzata de o entorsa la incheietura mainii.

Daca este o entorsa minora, este foarte recomandat ca incheietura noastra deschisa sa nu fie complet imobilizata. Ideal este sa miscam incheietura mainii foarte usor si foarte incet pentru a nu o atrofia.

Mainile sunt o parte a corpului pe care o folosim in mod constant.

Odata ce am trecut de primele ore sau prima zi de cand ai suferit de incheietura deschisa, este si un foarte bun remediu casnic sa aplici caldura in zona afectata, impreuna cu un masaj care relaxeaza si permite o miscare mai larga si cu mai putina durere. .

Este foarte important sa faceti un bandaj special pentru incheietura mainii deschise. Pentru a face acest lucru, vom uni degetul mijlociu cu degetul inelar cu o banda sau o banda care le uneste. Aceasta se numeste sindactilie si este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru vindecarea incheieturii mainii despicate.

Cea mai buna optiune pe care o putem lua daca durerea si disconfortul nu scad in cateva zile sau chiar se intensifica, este sa mergem la medicul nostru de familie deoarece acesta ne poate spune intotdeauna mai bine ce trebuie sa facem, pe langa faptul ca exclude o posibila vatamare mai grava. .


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la Remedii la domiciliu care va pot ajuta in cazul unei entorse

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×