Vrei sa prepari o salata delicioasa de Craciun? Va impartasim aceasta reteta de salata de sfecla rosie, o varianta diferita de a va insoti preparatele in perioada sarbatorilor.
Aceasta este o salata foarte usor de preparat, ingredientele sunt usor de obtinut si ieftine; iar vizual da o culoare frumoasa preparatului, se combina foarte bine cu puiul, curcanul sau carnea.
Pasi pentru a pregati o salata delicioasa de sfecla rosie
Ingrediente
2 sfecla sau sfecla 500 de grame de varza alba 75 de grame de sultane fara seminte 2 morcovi
Pentru vinagreta
6 linguri iaurt simplu 1 lingurita otet de vin alb 2 linguri mustar 1 lingurita miere 1 lingura suc de lamaie Sare si piper
Preparare
Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa fierbem sfecla, intre timp pregatim legumele. Taiati varza fasii subtiri si morcovul fasii julienne, de preferinta mici si subtiri. Apoi, punem legumele intr-un bol de salata sau un recipient mare. Se amesteca si se rezerva.
Odata ce avem sfecla gata, o curatam si o taiem, poate fi cubulete, felii subtiri sau taiata in juliana ca morcovii, in functie de ce preferi.
Cand sfecla este rece, amestecam cu restul legumelor, adaugam vinegreta si amestecam. Pentru a pregati vinegreta sau dressing-ul trebuie doar sa amestecati toate ingredientele si atat.
Beneficiile sfeclei
Sfecla rosie este o leguma care ofera organismului nostru numeroase beneficii, cunoscuta si sub numele de sfecla rosie, acest aliment fiind bogat in diverse minerale precum calciu, zinc, fier, potasiu, fosfor si cupru; si vitamine precum C, E, K, B6, tiamina, niacina si riboflavina.
80% din compozitia sa este apa deci este o crema hidratanta pentru organismul nostru, aportul sau de grasime este foarte scazut, se calculeaza ca fiecare 100 de grame furnizeaza 0,17 grame de grasime; si dimpotriva are un aport bun de fibre (2,8 grame) si proteine (1,61 grame).
Printre numeroasele beneficii ale sfeclei, acest aliment ajuta la reducerea nivelului de colesterol rau din sange si, in consecinta, la reducerea tensiunii arteriale, contine acid folic deci este foarte recomandat femeilor insarcinate, este bun pentru tratarea anemiei, de asemenea pentru combaterea osteoporozei si pentru controlul diabetului. .
Mai multe retete delicioase de salate de Craciun
Salata de mere cu ananas si nuci
Ingrediente: 1 conserva de ananas insiropat, 8 mere verzi fara coaja, stafide, nuca macinata, 250 grame lapte condensat si 150 grame smantana tare.
Mod de preparare: taiati merele in patrate de aceeasi dimensiune ca si ananasul, in general gramada in sirop este deja taiata cubulete. Amesteca-le intr-un castron mare impreuna cu restul ingredientelor: strugurii si nucile. Adaugati apoi crema de lapte si laptele condensat, daca doriti puteti adauga si putin sirop de ananas. Se amesteca si se serveste imediat pentru a preveni rumenirea marului.
Sushi
Ingrediente: 2 cani de orez sushi nefiert, 2 cani de apa si 1 lingurita de sare
Pentru sos: 1/2 cana otet de orez, 1 lingura ulei de susan inchis, 1/4-3/4 lingurita wasabi preparat, 1 lingura ulei vegetal, 1/2 catel de usturoi tocat, 1/2 lingura sos de soia cu continut scazut de sodiu si 1 lingurita de ghimbir proaspat, ras si curatat de coaja.
Ingrediente suplimentare: 2 foi de nori, taiate julien, 1 cana de castraveti englezesti taiate in juliana si curatata de coaja, 1 lingura de seminte de susan prajite si 1/4 cana ceapa rosie, tocata.
Mod de preparare: se spala orezul si se lasa sa se scurga. Apoi aduceti 2 cani de apa la fiert intr-o cratita medie, adaugati orezul si sarea; se acopera, lasand apa sa scada 20 de minute la foc mic. Scoateti orezul si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Intre timp amestecati otetul, uleiul vegetal, uleiul de susan, sosul de soia, ghimbirul proaspat si catelul de usturoi plus wasabi. Se adauga apoi orezul rece, sosul pregatit anterior, castravetii, ceapa si semintele de susan. In cele din urma, presara uniform niste nori si esti gata.