Alimente bogate in vitamina E

Doar consumand 60 de grame de seminte de floarea soarelui obtinem deja 90% din cantitatea zilnica recomandata de vitamina E. Acest nutrient ajuta la reducerea incidentei bolilor complexe.

Mentinerea unei alimentatii echilibrate este esentiala pentru a obtine toti nutrientii de care organismul are nevoie pentru a-si indeplini corect functiile si a fi sanatos. In acest sens, unul dintre nutrientii cheie pe care nu trebuie sa-l uitam este vitamina E, prezenta in alimente precum uleiul de masline, maslinele si legumele cu frunze verzi.

Importanta vitaminei E

Studii recente subliniaza importanta pe care o joaca aceasta vitamina in stoparea si neutralizarea daunelor radicalilor liberi. Evitarea producerii acestor deseuri este o metoda cheie de prevenire a dezvoltarii bolilor cronice si a imbatranirii .

In plus, aceasta vitamina solubila in grasimi este, de asemenea, un element vital in mentinerea generala a sistemului imunitar

Avand in vedere beneficiile sale, s-au speculat posibilitatea de a suplimenta aceasta vitamina in mod exogen, cu scopul de a maximiza beneficiile acesteia. In orice caz, nu s-au gasit dovezi solide in literatura stiintifica care sa sustina consumul de doze suplimentare de substanta. Mentinerea unui aport alimentar adecvat ar trebui sa fie suficienta.

Seminte bogate in vitamina E

Semintele de susan sunt hranitoare si grozave pentru o gustare.

Avem multe alimente utilizate in mod obisnuit cu cantitati mari de vitamina E, desi nucile sunt unul dintre principalii reprezentanti.

De exemplu, o uncie de migdale (aproape 30 de grame) furnizeaza 7,4 miligrame din aceasta vitamina. Il poti obtine si din ulei si lapte de migdale. La randul lor, alunele sunt gustarea perfecta dupa o zi lunga de munca , deoarece cu doar o uncie de alune poti obtine aproximativ 20% din vitamina E necesara in dieta zilnica.

La randul lor, nucile de pin sunt, de asemenea, o sursa bogata din aceasta vitamina. O portie din ele contine 2,6 miligrame de vitamina E. De asemenea, puteti obtine beneficiile acestuia din uleiul de nuci de pin. Laptele pe baza de nuci, cum ar fi laptele de migdale, ofera, de asemenea, cantitati bune din aceasta vitamina.

Putem enumera si alte seminte crude bogate pe care le contine sunt:

  • Seminte de floarea soarelui.
  • Dovleac.
  • Susan.

De fapt, consumul de doar un sfert de cana de seminte de floarea soarelui ofera 90,5% din valoarea zilnica recomandata a vitaminei E , ceea ce il face unul dintre cele mai bune alimente cu vitamina E pe care le poti consuma in fiecare zi.

 Legume

Spanacul este una dintre cele mai sanatoase legume. Pe langa faptul ca este bogata in vitamina E, contine si alte vitamine complexe precum K, A si C. La fel ca smog, verdeata de mustar este foarte bogata in nutrienti si ofera, de asemenea:

  • Vitamina K : participa la procesele de coagulare. Isi exercita functia in ficat, unde produce factori de coagulare necesari sangelui.
  • Vitamina A : ajuta la formarea si intretinerea dintilor, a tesuturilor moi si osoase, a membranelor si promoveaza vederea, printre alte functii. De asemenea, poseda o capacitate antioxidanta puternica, potrivit unui articol publicat in The Journal of Physical Chemistry.
  • Acid folic : necesar pentru maturarea proteinelor structurale si a hemoglobinei. De asemenea, foarte prezent in sistemul nervos si procesele cognitive.
  • Vitamina C – Necesar pentru cresterea si repararea tesuturilor din toate partile corpului.

Pe de alta parte, spanacul nu este doar unul dintre cele mai bune alimente bogate in calciu si acid folic, dar este si unul dintre cele mai bune alimente cu vitamina E. O recomandare pe care ti-o oferim este sa adaugi spanac proaspat la sandvisurile tale. fa-le sanatoase.

Grasimi vegetale

Uleiul de floarea soarelui este excelent pentru gatit si foarte hranitor!

Daca vorbim de grasimi vegetale, uleiurile din seminte sunt o sursa foarte buna de vitamina E. Printre acestea, unul dintre uleiurile cu continut ridicat este germenii de grau. De fapt, o lingura din acest ulei contine 100% din necesarul zilnic de vitamina E.

Uleiul de floarea soarelui este o alta optiune excelenta, oferind mai mult de 5 miligrame de vitamina si poate fi folosit la gatit.

Includeti alimente cu vitamina E in dieta

Dupa cum poti vedea, vitamina E este usor de incorporat in dieta ta zilnica in mai multe moduri , motiv pentru care nu ai nicio scuza sa fii deficitar in ea. In acest fel poti preveni problemele legate de functionarea sistemului imunitar.

Totodata, se va reduce formarea de radicali liberi, ceea ce este esential pentru a imbunatati pe termen mediu prevenirea bolilor complexe.

Nu uita ca daca ai mai multe indoieli in privinta asta, cea mai buna optiune este sa consulti un specialist in nutritie. Acest profesionist va putea pregati un meniu personalizat pentru dvs., asigurandu-va ca nu va confruntati cu o deficienta a niciunui nutrient esential.