A invata sa creezi poezie vizuala este o experienta incredibila

A invata sa creezi poezie vizuala este o experienta incredibila

Din moment ce umanitatea exista, poezia exista. Chiar si cele mai primitive civilizatii au produs poezii lungi care le sustineau credintele religioase si miturile sau legendele lor. Tocmai din acest motiv poezia vizuala joaca un rol fundamental in dezvoltarea umana si artistica a celor care indraznesc sa creeze texte si opere de arta.

Totusi, trebuie sa ai in vedere ca nu este vorba doar de a sti sa produci poezie vizuala , ci ca, pentru a fi un bun poet sau creator de poezie vizuala , trebuie sa fii capabil sa interpretezi alte opere de arta. Tocmai din acest motiv te vom invata si cum poti recunoaste elementele principale ale unei opere, pentru a le profita singur sau a te bucura mai bine de ele.

Prin urmare, indrazneste sa incepi acel lung proces de explorare si invatare care implica dezvoltarea abilitatilor tale artistice in cadrul poeziei vizuale . Rezultatele pe care le poti obtine, daca ai vointa, daruire si sensibilitate artistica, sunt incredibil de pozitive. In acest fel, vei simti ca ai intrat intr-un plan al cunoasterii superioare care, pana atunci, era rezervat doar pentru cativa.

 Investigati si obtineti cunostinte importante: Ce este poezia?

Dupa cum am mentionat mai devreme, poezia s-a nascut de cand exista oamenii, asa ca ar fi dificil sa incercam sa-i gasim originile sau sa-i rezumam caracteristicile la o simpla lista de virtuti. Din acest motiv, incercarea de a defini poezia este, de asemenea, destul de dificila si controversata.

Multi poeti, critici literari, teoreticieni literari, filozofi, lingvisti etc. au incercat sa descifreze ce se ascunde in spatele acestei arte superioare. Cu toate acestea, nimeni nu a reusit sa ajunga la miezul problemei si sa ofere un raspuns pe deplin convingator si precis. Prin urmare, ne-au ramas cateva metafore si cateva indicii generale.

Cu toate acestea, nu suntem complet orbi. Munca unor experti ne-a permis sa punem cateva baze pentru interpretarea poeziei. In primul rand, exista experienta poetica, adica aceea pe care poezia o produce in noi cand ne aflam in fata ei. Si, in al doilea rand, sunt dispozitivele literare care se aplica pentru a reveni la un discurs normal intr-un discurs poetic.

Aceste concepte pot parea greu de inteles, dar se manifesta mai clar atunci cand sunt aplicate unor cazuri concrete. Prin urmare, ar putea fi demonstrat mai usor explicand in ce consta poezia vizuala .

Daca esti pasionat de literatura, cu acest instrument incredibil si practic vei putea sa-ti creezi povestile asa cum vrei si sa le incarci pe Instagram .

Intelegeti cele mai bune definitii a ceea ce este poezia vizuala

S-ar putea crede ca acest gen particular de poezie are o origine mai specifica, precum avangardele de la inceputul secolului XX. Cu toate acestea, antecedente de lucrari de poezie vizuala au fost inregistrate inca din 300 i.Hr., unele caligrame fiind atribuite poetului grec Simmias din Rhodos. Istoria poeziei vizuale este bogata si distractiva.

De ce este considerata cunoasterea cea mai puternica arma a omenirii? Te-ar putea interesa si: De ce este considerata cunoasterea cea mai puternica arma a omenirii?

In orice caz, ascensiunea acestui tip de lucrari s-a constatat in secolul al XX-lea, cu scriitorul cubist Apollinaire, care era expert in realizarea poeziei vizuale in caligrame si alte tipuri de punere in scena foarte variata. La fel, a creat o scoala literara in care mai multi adepti l-au imitat si i-au raspandit opera.

Mai exact, pentru a oferi definitia poeziei vizuale , s-ar putea spune ca ea consta intr-o forma de arta experimentala in care imaginea, elementul plastic (adica sculpturile) si verbalul sau lingvisticul sunt imbinate. Nu exista o modalitate unica de a crea poezie vizuala , dar puteti experimenta pe larg si puteti obtine rezultate uimitoare.

 Cum sa faci poezie vizuala ? O arta care depaseste limitele

Poezia vizuala a fost adesea definita ca o arta a frontierelor, fara limite, intrucat printre domeniile artistice si stiintifice pe care le acopera se numara, de exemplu, urmatoarele:

 • Pictura
 • Actiunea poetica
 • Teatru
 • Muzica
 • Lirica discursiva (inclusiv concretism, letrism si semiotica)
 • Poezie obiect
 • Poezia fonetica
 • Poezie sonora
 • Poemul de actiune
 • Si pseudo-vizualul

Este posibil sa nu cunoasteti toate domeniile pe care le-am mentionat mai sus. Dar, daca esti interesat, il poti invata in academii de specialitate care iti vor permite sa-ti dezvolti pe deplin talentele si abilitatile, atat in ​​scris, cat si in arta.

Fii uimit de fundamentele creative ale poeziei vizuale

Acest tip de productie vizuala poetica este, de asemenea, strans legat de arta postala, care a fost o alta miscare de avangarda. Acesta este motivul pentru care limitele sale sunt destul de difuze.

In cadrul unui poem vizual puteti gasi doua componente centrale care definesc si ordoneaza restul. Acestea sunt iconicul si verbalul, adica se alatura, prin figuri cu sens, unui plan verbal care poate fi superior sau confluent.

Pe de alta parte, trebuie avute in vedere si multe alte aspecte care nuanteaza si imbogatesc lucrarile. Unele dintre ele sunt urmatoarele:

 • aspectul vizual
 • limbajul sunetului
 • limbaj fonetic
 • limbaj matematic
 • tipografie
 • prezenta sau absenta culorii
 • dispunerea spatiului
 • Iicluderea designului grafic.

Cu atat de multe fotografii si atat de multi factori de luat in considerare, poate fi destul de dificil sa creezi poezie vizuala sau sa produci poezie vizuala. Cu toate acestea, cu practica si talent, se poate face.

12 semne ca partenerul tau nu mai este interesat de tine Te-ar putea interesa si: 12 semne ca partenerul tau nu mai este interesat de tine

Surprinde-te cu noile tendinte in poezia vizuala

Ar fi imposibil sa incercam sa proiectam unde ar putea merge arta vizuala si poezia in viitor. Capacitatea si potentialul creativ al acestor zone artistice sunt nelimitate si nu ar putea fi masurate sau anticipate, deoarece productia artistica avanseaza intotdeauna mai repede decat opera teoreticienilor si criticilor.

Cu toate acestea, putem anticipa descoperirea tendintelor in poezia vizuala care sunt deja in crestere astazi. In acest fel, am putea macar sa stim ce se intampla acum si, poate, daca suntem atenti, am putea insoti artistii in procesul lor de evolutie si dezvoltare pentru a-si atinge potentialul maxim.

Ciberpoezie

Deja de la numele sau, cyberpoetry (numita si poezie electronica sau poezie digitala) promite sa fie ceva grozav si uimitor. Concret, acesta este numele dat ramurii ciberliteraturii in care predomina functia estetica a limbajului, adica productia literara. Avanzam in poezia vizuala sub toate formele ei.

Printre resursele tehnologice pe care le foloseste, puteti gasi unele precum hipertext, animatie bidimensionala sau tridimensionala si chiar cateva interfete de realitate virtuala foarte avansate. Prin urmare, sunt multe aspecte care pot fi dezvoltate intr-o mare masura si care ne pot oferi mari satisfactii pe care nici nu ni le-am imaginat inca.

Variante si alternative ale Cyberpoetry

Orientat mai mult spre o tendinta de poezie vizuala , puteti gasi multe instrumente de lucru care tin mai mult de design grafic sau, de asemenea, de artele plastice, in locul literaturii.

Printre aceste variante si tendinte alternative, putem gasi unele la fel de inovatoare precum urmatoarele:

 • Poezie hipertext : foloseste doar hipertexte pentru a forma poemul
 • Non-poezie vizuala : acest tip de „non-poezie” foloseste litere si semne grafice pentru a crea lucrari care depasesc sensul semantic al limbajului
 • Poezie animata sau emotionanta : sunt lucrari in care textul se misca fie prin actiune proprie, fie prin interventia observatorului
 • Holopoetry : Aceste tipuri de lucrari profita de tehnologia holografica. Desi nu este inca foarte bine dezvoltat, are un potential amplu de dezvoltare.

Asa cum aceste ramuri ale poeziei vizuale moderne sunt prezente , exista multe altele pe care nici nu le-am descoperit inca. Tocmai din acest motiv, daca esti pasionat de aceasta zona a productiei artistice, ar trebui sa incepi sa explorezi si sa lucrezi cat mai curand posibil, pentru a-ti maximiza abilitatile si creativitatea. Numai tu esti capabil sa-ti stabilesti limite, asa ca inceteaza sa te limitezi.


0,00 (0 voturi)

Nu sunt Comentarii la A invata sa creezi poezie vizuala este o experienta incredibila

Iti place Articolul? Distribuie si prietenilor tai:

×