Multi oameni ajung sa manance aceleasi alimente in fiecare zi, deoarece cred ca acele alimente sunt cele mai mai bune sau cele mai sanatoase optiuni disponibile. La urma urmei, daca kale este grozava pentru tine, de ce nu ai manca-o in fiecare zi?
Pentru ceilalti care au dieta, abordarea de a manca acelasi lucru in fiecare zi este pur si simplu mai usoara. Indeparteaza gandirea alegerilor alimentare si simplifica intregul proces de cumparaturi si pregatire a meselor, spune ea. Si, dupa cum stim cu totii, daca veti ramane cu o abordare a alimentatiei sanatoase, trebuie sa fie usor.
Cu toate acestea, dezavantajele acestei abordari super-simplificate pot strica serios obiectivele de pierdere in greutate si chiar sanatatea. Dupa ce mananca un aliment suficient de des, creierul tau incepe de fapt sa perceapa acel aliment ca fiind din ce in ce mai putin apetisant, spune Schmitt. Se numeste oboseala gurii sau epuizare a papilelor gustative si se intampla tuturor intr-un ritm diferit.
Rezultatul: respectarea meniului tau fix devine din ce in ce mai dificil, iar pofta de mancare nedorita foarte gustoasa atinge cote maxime, spune ea. Acesta este momentul de varf pentru derapaje si supraalimentare – si partial de ce unele cercetari facute se leaga de o varietate mai mare de alimente cu un risc scazut de obezitate. Asadar, desi consumul unei varietati mari de alimente pe parcursul unei saptamani sau luni necesita mai multa pregatire a mesei in avans, este mai usor sa te mentii pe termen lung.
Cu toate acestea, chiar mai ingrijoratoare decat burnout-ul este deficienta nutritionala care vine cu consumul acelorasi alimente zi de zi. Asta pentru ca, indiferent cat de sanatos ai manca, nu vei include fiecare nutrient de care ai putea avea nevoie vreodata in viata in cele trei mese pe care le consumi in fiecare zi.
In incercarea de a slabi prin orice metode, unii oameni incearca tot felul de diete nebunesti, in speranta ca ii vor ajuta sa scada in greutate.
Fiecare aliment ofera un amestec unic de nutrienti. Diferitele surse de proteine contin o matrice diferita de aminoacizi, iar alimentele bogate in grasimi, cum ar fi maslinele, avocado si semintele de canepa ofera propria lor gama de acizi grasi esentiali.
Deficientele nutritionale va pot impiedica nivelul de energie si capacitatea de a va construi muschi in timp ce ardeti grasimile, ducand, de asemenea, la probleme grave de sanatate, cum ar fi anemia, care ar putea necesita interventie medicala pentru a le corecta. Practic, nu este ceva ce vrei sa risti.
Din fericire, adaugarea de varietate in planul dvs. de alimentatie nu trebuie sa implice invatarea o multime de retete noi sau sa petreceti ore suplimentare in bucatarie.
Pentru a mentine lucrurile simple, ramaneti la elementele de baza sanatoase pe care le iubiti in timp ce schimbati unele componente ale mesei, spune Schmitt. De exemplu, daca mancati fulgi de ovaz la micul dejun in fiecare zi, schimbati nucile si fructele de padure pe care le adaugati pe parcursul saptamanii. In unele zile ai putea sa faci migdale si capsuni, alta zi ar putea fi nuci si banane.
Puteti folosi strategia pentru orice masa. Utilizati pesto in unele dintre wrapurile de curcan si hummus in altele. Cand mancati toata varza, treceti la rucola. Odata ce ai terminat, ridica niste spanac. Aceste mici ajustari vor da roade uriase in departamentul de pierdere in greutate.