Dieta pentru grupa sanguina B este legata de figura ciobanului, nomad si mai adaptabil la consumul tuturor acelor lactate.
Aceasta grupa de sange are propriile sale caracteristici unice. Grupa de sange B ar fi „ciobanul”. Acest grup a aparut acum aproximativ 10-15.000 de ani odata cu dezvoltarea pasunatului. Dieta lor a constat adesea din lapte si produse lactate, astfel incat dupa mii de ani metabolismul lor este mai adaptat la digerarea acestor alimente.
Desi pare sa semene cu grupa sanguina O, este mult mai rafinat si mai rezistent la schimbare. Primitivii din grupa sanguina B, nomazi prin excelenta, trebuiau sa fie foarte creativi si flexibili pentru a supravietui. Este supravietuitorul prin excelenta daca traieste in armonie, face miscare moderat si mananca echilibrat. Are ce este mai bun din fiecare grup.
Punctele forte ale grupei sanguine B
Are un sistem imunitar puternic, un sistem digestiv tolerant si este flexibil in alegerile sale alimentare. Ei profita de cele mai bune atribute ale grupei sanguine A (agilitate mentala) si grupei sanguine O (raspuns fizic)
Punctele slabe ale grupei sanguine B
Predispus la modificari „exotice” ale sistemului imunitar (scleroza, sindrom de oboseala cronica…)
Dieta recomandata pentru grupa sanguina B
Alimentatia trebuie sa fie echilibrata si sanatoasa, cu o mare varietate de alimente, amestecand legume si produse de origine animala.
- A se evita: porumb, linte, grau si hrisca, deoarece pot afecta eficienta metabolica si pot incetini procesele digestive.
- Ideal: legume cu frunze verzi, oua, carne si produse lactate, care iti favorizeaza eficienta metabolica.
Cei mai eficienti nutrienti pentru aceasta grupa de sange B
- Magneziul: care ii va ajuta sa metabolizeze mai eficient carbohidratii si sa echilibreze raportul calciu-magneziu, deoarece are o asimilare foarte buna a calciului.
- Palo Dulce sau lemn dulce: planta utilizata pe scara larga ca tratament pentru hipoglicemie, sindrom de oboseala, ulcer gastric si ca agent antiviral impotriva herpesului. Atentie la persoanele cu hipertensiune arteriala!
- Lecitina de soia: purificator de sange gasit in principal in soia si protejeaza sistemul imunitar.
Exercitii fizice pentru persoanele cu grupa sanguina B
Persoanele cu grupa sanguina B sunt mai putin agresive decat cele cu grupa sanguina O si mai viguroase decat cele cu grupa sanguina A. Beneficiaza de exercitii care nu sunt nici prea intense, nici prea relaxate, adica activitati moderate precum mersul cu bicicleta, mersul pe jos si mersul pe jos. sporturi necompetitive. Mai bine daca este in grup. Puteti combina un exercitiu mai intens cu unul mai relaxat.
Alimente potrivite pentru persoanele cu grupa sanguina B
- Carne: miel, iepure, caprioara, curcan, vitel si vita.
- Lapte si derivate: chefir, branza de capra, iaurt, mozzarella, lapte de capra, branza de oaie…
- Peste: cod, dorada, macrou, limba de limba, stiuca, merluciu, grupare, somon, sardine…
- Paste: fulgi de ovaz, faina de orez.
- Legume: vinete, broccoli, conopida, patrunjel, ardei, sfecla, varza, morcovi.
- Leguminoase: fasole, germeni de soia, fasole.
- Cereale: orez umflat, mei, fulgi de ovaz, orez si tarate de ovaz.
- Nuci si seminte: in general nu sunt foarte potrivite, dar poti lua migdale, alune, nuci si castane.
- Fructe si sucuri: ananas, afine, banane, prune, papaya, struguri, suc de varza.
- Bauturi si racoritoare: ceai verde, infuzii de salvie, stick dulce, ghimbir, ginseng.
- Condimente: curry, ghimbir, patrunjel, hrean si ardei cayenne.
Alimente care nu sunt recomandate pentru persoanele cu grupa sanguina B
- Carne: porc, prepelita, sunca, rata, pui, potarnichi, bacon.
- Peste: scoici, hamsii, anghila, creveti, crabi, homari, midii, stridii, caracatita, somon afumat.
- Paste: faina cu gluten, faina de grau, cuscus, faina de secara, taitei soba, kasha si bulgur.
- Legume: masline, porumb, ridichi, Tempeh, tofu, rosii, dovleac.
- Fructe: curmal, nuca de cocos, rodie, carambola, rubarba.
- Lactate: inghetata, branza albastra si branza americana (tip cheddar)
- Cereale: amarant, orz, secara, grau, porumb, hrisca.
- Condimente: scortisoara, piper, tapioca, gelatina.
- Bauturi si bauturi racoritoare: sifon, bauturi spirtoase distilate.