Sunt trei etape cheie ale acestei diete care te vor ajuta sa slabesti intr-o saptamana, sa te simti mai usor si, mai ales, sa scapi de acele kilograme in plus pe care le-ai acumulat in timp fara sa-ti dai seama.
Cand urci la cantar si descoperi ca te-ai ingrasat cateva kilograme, primul lucru pe care avem tendinta sa ne gandim este ca trebuie sa mancam mai putin. Greseala. Nu este vorba de a manca mai putin, ci de a manca mai bine. Si inca o intrebare importanta. Greutatea castigata poate fi volum, o senzatie de umflare care se poate traduce chiar si intr-o marime mai mare. Retentia de lichide care, conform datelor medicale, afecteaza 8 din 10 femei si care poate fi insotita de alte simptome, precum greutatea la nivelul picioarelor sau constipatia. A face? Urmati o dieta adecvata.
Pentru a va dezumfla, trebuie doar sa urmati aceasta dieta timp de o saptamana. Daca doriti sa va intariti obiectivele si sa reduceti cateva kilograme in plus, acesta poate fi prelungit cu inca 7 zile.
Luni
- Mic dejun: Cafea sau ceai cu lapte degresat si o lingurita de miere; un toast de paine integrala cu dulceata fara zahar.
- La mijlocul diminetii: un iaurt degresat.
- Mancare: Bulion de legume (ceapa, usturoi, dovlecel, praz, rosii, sparanghel verde, dovleac, anghinare, telina), file de lipa la gratar, o bucata de fructe de sezon (pepene galben, piersici, caise…).
- Merienda: Una taza de gazpacho sin sal.
- Cina: Salata verde cu rosii, sparanghel si ceapa; un file de piept de pui la gratar si un iaurt degresat.
Marti
- Mic dejun: cafea sau ceai cu lapte degresat, sos de mere.
- La mijlocul diminetii: paine prajita integrala cu branza proaspata fara grasimi, fara sare.
- Pranz: salata de merluciu la gratar, castraveti, ceapa si rosii; o bucata de fructe de sezon.
- Gustare: suc natural.
- Cina: Legume prajite (ardei, rosii, dovlecei), file de curcan la gratar; iaurt degresat.
Miercuri
- Mic dejun: Cafea sau ceai cu lapte degresat si o lingurita de miere; fructe de sezon.
- La mijlocul diminetii: cas.
- Pranz: Sepie la gratar insotita de salata de salata verde cu rosii si sparanghel; o bucata de fructe de sezon.
- Gustare: suc natural.
- Cina: salata de lastari fragezi, creveti la gratar si fructe de sezon.
Joi
- Mic dejun: cafea sau ceai cu lapte degresat, paine prajita din grau integral si 2 felii de curcan.
- La mijlocul diminetii: infuzie diuretica.
- Mancare: bulion de legume, iepure inabusit cu rosii, iaurt degresat.
- Gustare: suc natural.
- Cina: omleta cu 2 oua, sparanghel alb, ceai cu miere.
Vineri
- Mic dejun: cafea sau ceai cu lapte degresat, 2 paine prajita din cereale integrale cu gem fara zahar.
- Miezul diminetii: iaurt degresat.
- Pranz: Salata verde, sparanghel, ceapa si salata de rosii; Caracatita in stil galic (cu ulei de masline), o bucata de fructe de sezon.
- Gustare: infuzie diuretica.
- Cina: burger cu tofu la gratar, anghinare (fierte si imbracate cu lamaie), fructe de sezon.
Sambata
- Mic dejun: cafea sau ceai cu lapte degresat, branza proaspata cu continut scazut de grasimi cu gem de gutui.
- La mijlocul diminetii: O cana de gazpacho fara sare.
- Mancare: bulion de legume, cu cod la gratar, fructe de sezon.
- Gustare: suc natural.
- Cina: Legume la gratar (rosii, praz, sparanghel, dovlecei…), cu midii la abur, fructe de sezon.
Duminica
- Mic dejun: Cafea sau ceai cu lapte degresat si o lingurita de miere; Paine prajita integrala cu gem fara zahar.
- La mijlocul diminetii: cas.
- Pranz: Salata verde, rosii si ceapa; omleta cu doua oua, iaurt degresat.
- Gustare: branza proaspata fara grasime si o paine prajita din grau integral.
- Scena: sparanghel alb, file de fletan a la plancha, fructe de sezon.