Mango este unul dintre acele fructe rafinate doar cand sunt de sezon, dar pe care ne-am dori sa avem bucuria sa il savuram in orice perioada a anului datorita aromei delicioase. De asemenea, trebuie sa stiti ca beneficiile fructelor mango sunt multe, motiv pentru care am dori sa le mancam tot timpul!
Si nu degeaba este considerat regele fructelor sau fructul prin excelenta din Caraibe. Pentru a nu avea nicio indoiala de ce ar trebui sa-l mananci, iti prezentam 10 beneficii ale mango-ului care iti ajuta organismul si sanatatea.
Beneficii de mango care te vor face fericit
Ajuta digestia
Mango are proprietatea de a furniza un grup de enzime digestive care ajuta organismul si capacitatea acestuia de a descompune alimentele, care, subliniaza unele indicatii, poate reduce senzatia de arsura asociata refluxului acid si pectinei din fibra; pectina din fibre ajuta la prevenirea constipatiei.
Combate cancerul
Antioxidantii precum izoquercitrina, fisetina quercetina, astragalin, metil si galatul galic abunda in mango, asa ca consumul sau consumul zilnic in suc 100% poate ajuta la prevenirea unor tipuri severe de cancer, cum ar fi cancerul de san, cancerul de sange (leucemia), cancerul de prostata. si cancer de colon.
Ajuta la pierderea in greutate
Un mango foarte copt va contine intotdeauna o cantitate mai mare de zahar, prin urmare a-l consuma atunci cand vrei sa slabesti ar fi una dintre cele mai proaste decizii pe care le poti lua.
Asadar, daca cauti sa slabesti, din motive evidente cel mai bine este sa consumi un mango verde. Acest mango te va ajuta sa pierzi calorii.
Sanatatea inimii: un alt dintre marile beneficii ale mango
Multe dintre bolile de inima, atacurile de cord si accidentele vasculare cerebrale sunt cauzate de nivelurile ridicate de colesterol rau pe care le are corpul nostru, dar unul dintre beneficiile mango este ca vitamina C si fibrele prezente in fructe ajuta la scaderea nivelului de LDL.
Dar nu numai atat, deoarece mango contin si potasiu si magneziu, care ajuta la reglarea tensiunii arteriale si o mentin in limite sanatoase.
Controleaza nivelul de aciditate
Datorita nivelului ridicat de acid malic, acid tartric si acid citric, mango va mentine rezerva alcalina din organism si va preveni arsurile la stomac.
Intareste oasele
Odata cu trecerea timpului, oasele se uzeaza, de aceea responsabilitatea noastra este sa le mentinem sanatoase si una dintre cele mai de succes modalitati de a face acest lucru este consumul de mango, deoarece acest fruct este plin de vitamina K, care devine deficitara in organism in timp. iar acest lucru creste riscul de osteoporoza si fracturi osoase, mai ales ca vitamina K sustine absorbtia calciului necesar pentru a mentine oasele puternice.
Aliat impotriva anemiei
Deficitul de fier poate provoca anemie si, drept consecinta, ne provoaca o mare slabiciune datorita faptului ca nu avem suficient oxigen pentru a furniza organele, astfel incat fierul pe care mango il are combinat cu vitamina C pe care o ofera ajuta organismul sa absoarba fier cu eficienta mai mare.
Ajuta ficatul
Mango verde, adica nu este copt, creste secretia de acizi biliari si curata intestinele de bacteriile infectioase, asa ca cel mai mare beneficiu in aceste cazuri pe care il aduce mango este faptul ca are capacitatea de a trata ficatul. tulburari.
Reduce nivelul de zapar din organism, de aceea are un mare beneficiu pentru persoanele care sufera de diabet
Asa cum am spus mai devreme, un mango copt contine mult zahar care nu ar beneficia deloc unui diabetic, totusi mango verde va aduce mari beneficii, mai ales daca este combinat cu iaurt natural, deoarece va ajuta la reducerea nivelului de zahar din organism..
Are un continut scazut de oxalati
In cele din urma, un alt beneficiu al mango-ului este ca are un continut scazut de oxalati, este bogat in apa si este bogat in fibre, ceea ce il face un aliment ideal pentru prevenirea pietrelor la rinichi precum si pentru toate acele alimente care au aceste proprietati. . Prin inhibarea virusului gripal va protejeaza rinichii.
NOTA: Acest fruct este capabil sa ofere aceste beneficii doar atunci cand este consumat singur, atunci cand este insotit de un supliment, proprietatile sale sunt anulate, cu exceptia cazului in care trebuie consumat la un nivel scazut de zahar sau in suc.