Reteta pentru a pregati omleta cu legume

Ingredientul principal al omletei este oul. Desi multi oameni creativi adauga alte ingrediente la prepararea lor. De aceea, exista multe variante ale acestui fel de mancare popular.

Omleta de legume este un fel de mancare ieftin si obisnuit care combina diferite moduri de preparare a acestor legume cu o omleta frantuzeasca.

 Cele mai comune includ de obicei branza, sunca, crevetii, avocado sau rosiile. Sau chiar amestecati intre aceste ingrediente. 

Exista mai multe studii care au investigat in detaliu continutul sanatos al oului. In acest fel, este de mentionat ca ouale sunt un aliment care este de obicei foarte recomandat, in special copiilor. Acest lucru se datoreaza continutului sau ridicat de proteine, vitamine si minerale.

In mod similar, albul este bogat in proteine, iar galbenusul in vitamine, minerale, colesterol si lecitina.  La fel si antioxidantii gasiti in galbenus, luteina si zeaxantina.

Reteta de omleta cu legume

Aceasta este o reteta pe care o puteti pregati cu legumele preferate pentru a profita la maximum de aroma oului. Desigur, poti crea mai multe variatii, dupa gusturile tale si moment.  Va propunem aici o reteta de baza usor de preparat.

Ingrediente

  • 4 sau 5 oua, 300 de grame, si 1 ceapa mica, 60 de grame.
  • 1 morcov mic, 60 de grame.
  • 2 lingurite de sare, 10 grame, si una de piper, 5 grame.
  • 1 ardei rosu mic, 80 grame.
  • 4 linguri de ulei de masline, 60 ml si branza tocata in bucatele mici, 100 grame.
  • 2 felii de sunca de curcan fiarta, 25 de grame.

Pregatire

Pentru inceput, taiati morcovul in patrate mici si aduceti-l la fiert la foc mediu. Apoi, intr-o tigaie mica  trebuie sa caliti ardeiul si ceapa cu doua linguri de ulei de masline. De asemenea, puteti adauga putin piept de pui la omleta.

Mai tarziu, cand legumele sunt aurii, se ia cratita de pe foc si se scoate oala cand morcovul este fraged. Apoi treceti la strecurare si rezervati. In continuare, intr-o cana sau castron trebuie sa pui doua oua,  branza in cuburi mici si cele doua felii de sunca in fasii subtiri.

Se amesteca bine ingredientele si se adauga sare si piper. Puteti repeta acest pas intr-o alta ceasca sau castron.

Odata ce legumele rezervate s-au racit, impartiti jumatate si jumatate pentru fiecare cana si amestecati din nou. Apoi, turnati cele doua linguri de ulei de masline ramase intr-o tigaie mare, iar odata ce este fierbinte, adaugati continutul uneia dintre cani.

Cand observati ca poate fi indepartata usor cu o spatula, treceti la impaturiti omleta in jumatate.

In cele din urma, trebuie sa asteptati 5 minute si sa il intoarceti din nou.  Mai lasa sa se incalzeasca aproximativ 5 minute.

Alte variante: Omleta cu spanac

Este una dintre diferitele variante care exista ale omletei de legume. Spanacul consta intr-un aliment care are substante nutritive, chiar fiind o leguma caracteristica pentru a avea un continut scazut de calorii.

Are proprietati care ajuta la mentinerea sanatatii pielii si parului. De asemenea, ofera proteine, fier, vitamine si minerale. 

Prin urmare, aceasta leguma poate avea un impact pozitiv asupra multor aspecte ale sanatatii. Dupa cum se subliniaza intr-o publicatie din Jurnalul European de Nutritie , antioxidantii din aceasta leguma pot ajuta la prevenirea stresului oxidativ.

In plus, este recomandat ca aliat pentru reglarea tensiunii arteriale datorita efectelor nitratilor sai. Esti gata sa o savurezi in omleta?

Ingrediente

  • 4 sau 5 oua, 300 de grame.
  • 3 lingurite de sare, 15 grame.
  • 2 cesti de frunze de spanac, 200 de grame si 1 lingurita de piper negru, 5 grame.
  • 2 linguri ulei de masline, 60 ml.
  • 1/2 cana din tulpina unui praz tocat sau usturoi, 120 de grame.

Pregatire

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si sa prajiti prazul sau prazul la foc mediu. Se adauga apoi frunzele de spanac tocate si se amesteca bine. Se recomanda sa asteptati 1 minut si sa luati de pe foc.

In continuare trebuie sa bateti ouale, sa adaugati sarea si piperul si spanacul cu rostul de usturoi, pana se omogenizeaza totul perfect.  Apoi puneti amestecul intr-o tigaie antiaderenta la foc mic si acoperiti-l cateva minute.

Cand observati ca este fiert, intoarceti-l cu ajutorul unei farfurii . In cele din urma, se recomanda de obicei sa-l lasi sa se rumeneasca pe ambele parti.

Dupa cum puteti vedea, pregatirea unui fel de omleta de legume este simpla, practica si sanatoasa. In plus, diferitele combinatii pot depasi propunerile. In multe cazuri, elemente precum tonul, crevetii sau altele asemenea pot fi incluse in omleta.